Екоинспектори от Монтана провериха сигнал за оцветяване на река Цибрица

Екоинспектори от Монтана провериха сигнал за оцветяване на река Цибрица Екоинспекцията в Монтана провери сигнал за оцветяване в зелено на река Цибрица в землището на село Разград в понеделник. За оцветяването съобщило момче, което ловило риба на реката.
Еколози и представители на лабораторията заедно с кмета на селото обходили участъка, посочен в сигнала. Не е забелязано оцветяване водите, съобщават от РИОСВ. Взети са проби от повърхностните води на река Цибрица след ПСОВ на Вълчедръм и на мост на реката при село Разград. Експресно измерените на място показатели рН, разтворен кислород и електропроводимост не показали замърсяване. Останалите показатели ще се анализират при лабораторни условия.
През януари миналата година  в РИОСВ – Монтана отново имаше сигнал свързан със замърсяване на  р. Цибрица. Тогава представители на ЛРД“Огоста“ алармираха за  мъртва риба по течението на Цибрица. В хода на две проверки – на 8 и 9 януари еколози не установиха мъртва риба, неприятна миризма или видимо оцветяване в река Цибрица, на територията на село Златия, така и до вливането й в река Дунав.
 
28.01.2020, 15:20 часа
2921 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha