Прокуратурата: "Национална лотария" - пълно менте, "милионерите" били подставени лица

Прокуратурата: "Национална лотария" - пълно менте, "милионерите" били подставени лица По разследването срещу Васил Божков и другите четирима обвиняеми има данни, че хора, които са печелили големи награди от лотариите, реално не съществуват, каза наблюдаващият прокурор Венцислав Фердинандов на брифинг. Освен това капиталът на дружествата, с които оперират двете лотарии, е бил недостатъчен за изплащането на печалбите, съобщи още той
По думи му, тепърва ще се правят проверки в тази посока. „Събрани са такива данни и е образувано дело в друга прокуратура, което вече е присъединено към разследването на Спецпрокуратурата. Възложена е проверка на КПКОНПИ, обясни Фердинандов. На Божков е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група, действаща от 2014 година на територията на цялата страна. С обвинение за длъжностно престъпление на бившият председател на комисията по хазарта.
„Разпитани са голям брой лица, които свидетелстват за престъпната дейност на групата“, добави говорителят на главния прокурор Сийка Милева. "Събрани са множество доказателства, които към настоящия момент се анализират и предстои да се установи съпричастността на всичките задържани 19 длъжностни лица", обясни Милева.
30.01.2020, 15:40 часа
18142 2
Коментари

Beria

30.01.2020, 16:08 часа
Това се знаеше отдавна,дори и за не толкова огромни печалби.Явно са плащали на някого в комисията по хазарта да си трае.А иначе балъците продължават да си търкат талончета,а милиончетата на Божков си растат.Божков не е тия дето дават пари.

Аб

30.01.2020, 15:49 часа
Това е ясно,иначе щеше да има много милионери и нито един безработен,но защо се почва чак сега.Къде спяха органите до сега беше и достатъчно да си пуснат телевизора да гледат един път и да се замислят дали е възможно толкова големи печалби да се разд
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha