Луд даскал от Враца подаде фалшив сигнал на тел.112, отнесе солена глоба

Луд даскал от Враца подаде фалшив сигнал на тел.112, отнесе солена глоба Учител от Враца е бил наказан със солена глоба за фалшив сигнал на телефон 112, научи агенция BulNews. 
Случката се е разиграла на 29 юли миналата година. Около 22.33 часа Д.П. позвънял на спешния телефон и заявил, че в дома на родителите му има бомба. На мястото веднага били изпратени екипи на полицията. Когато пристигнали униформените установили, че в апартамента няма никаква бомба и най-вероятно синът им е подал сигнала.
Възрастните хора обяснили, че Д.П. ги посетил преди това и се скарали. Бащата допълнил, че той живее в същия блок, но в друг апартамент. Служителите на реда отишли до жилището на даскала и видели, че той стои пред входа негови приятели. Мъжът веднага си признал, че е подал фалшивото съобщение, тъй като бил афектиран след скандала с родителите си. Вместо да се саморазправя с тях, той се обадил на спешния телефон.
Няколко дни след това Д.П., който има биполярно афективно разстройство, получил глоба в размер на 10 000 лева за лъжата и мобилизирането на ресурсите на службите за спешно реагиране. Мъжът обжалвал наказателното постановление в районния съд във Враца, където магистратите намалили глобата му на 2 000 лева, тъй като не е имал предишни провинения и има много добри характеристични данни.
Решението подлежи на обжалване пред административния съд във Враца.
03.02.2020, 09:33 часа
3982 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha