Междуградски маршрутки излагат пътници на риск, правейки забранен обратен завой

Междуградски маршрутки излагат пътници на риск, правейки забранен обратен завой Oпасни маневри правят междуградски маршрутки на пътя Драгичево - София.
Те правят обратен завой, на място, на което е забранено не с един, а с два знака, като по този начин излагат на риск пътуващите. Същите нарушения бяха показани и преди година.
„На практика, когато се създадат условия за нарушаване на правилата, те се нарушават. Правейки този обратен завой водачите спестяват 5-10 минути. Наказателната отговорност е лична и аз не мога да говоря от името на водачите, които са нарушили закона. Тук имаше мантинели, които бяха премахнати, а на тяхно място бе поставен знак, който казва, че мястото е обръщало за снегорини. Аз не мисля, че правилата са различни за колите и снегорините”, каза Магдалена Милтенова, председател на Конфедерациятa на автобусните превозвачи.
„При евентуален сблъсък бихме говорили за сериозна трагедия с много пострадали. Съгласен съм с госпожа Милтенова, че тук инфраструктурата тук до голяма степен е причина за случващото се. Ако няма предпоставка за нарушение, то няма да бъде извършено”, коментира Илия Тодоров от асоциацията на пострадалите при катастрофи.
Милтенова добави, че не може да носи отговорност за личните решения на шофьорите. Водачите нарушили закона ще бъдат наказани.
04.02.2020, 10:20 часа
488 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha