Ученици от СУ "Христо Ботев" във Враца посетиха Полша по програма "Еразъм+" /снимки/

Ученици от СУ "Христо Ботев" във Враца посетиха Полша по програма "Еразъм+" /снимки/ През учебната 2019/2020 година се проведе първата среща по проект „Да творим заедно музика“ по програма „Еразъм+”, финансирана от Европейския съюз. Темата, по която работиха учениците от СУ „Христо Ботев“ във Враца, е насочена към деца с музикален талант, които имат желание да изследват и представят фолклора и културното наследство на своята страна. Заедно с партньорите си от Португалия, Полша, Гърция, Литва и Италия те се срещнаха в Пжигоджице/Полша, където се проведоха редица репетиции, след които беше организиран концерт, на който учениците пяха народни песни и представиха характерни за региона танци. В края на концерта всички заедно, домакини и гости, изпяха разучената по време на работната среща полска народна песен. Българските ученици представиха презентация, с която запознаха партньорите си с фолклорните области на България, с характерните за тях ритми, музикални инструменти и обичаи.
Програмата на срещата беше наситена и с културни мероприятия, даващи възможност на гостите да се потопят в атмосферата на региона – посещение на ловния дворец „Антонин“, на аквариума „Африкариум“, разглеждане на град Вроцлав с екскурзоводска беседа. 
Работата по проекта не се ограничава единствено до провеждането на работни срещи. Във времето между тях всяка една група трябва да подготви следваща народна песен, която да представи пред партньорите. Подготовката тече с пълна сила – този път учениците ще организират съвместния си концерт пред обществеността на остров Мадейра в Португалия.
 
04.02.2020, 15:00 часа
920 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha