Втора лавина в Турция отне живота на 8 души

Втора лавина в Турция отне живота на 8 души Най-малко осем души са загинали при втора лавина, паднала на път в Източна Турция, докато спасителни екипи издирвали хора, затрупани от предишно свличане на снежна маса. Това съобщи Меки Арвас, кметът на град Бахчешехир в окръг Ван, където е станало бедствието.
Други двайсет спасители са останали под снега. Около 300 служители на службите за спешна помощ са били повикани на магистралата край заобиколения от планини град Бахчешехир, след като вчера в района падна лавина, която уби петима души. Валията на Ван Мехмет Емин Билмез заяви, че 25 служители на спасителните екипи са били извадени живи от снега досега и изпратени в болница. Няма информация за тяхното състояние. По данни на вътрешното министерство затрупани остават около 10-15 души, след като 30 са били спасени.
Първата лавина затрупа снегорин и микробус. Загинаха петима души, а двама остават в неизвестност. Шофьорът на снегорина и седем пътници оцеляха. Втората лавина падна днес, докато стотиците спасители издирваха двамата изчезнали, съобщи частната телевизия НТВ, като добави, че мъгла и силен снеговалеж затрудняват издирвателните дейности. Анадолската агенция предаде, че шофьорът на снегорина Бахаттин Карагюлле е бил затрупан за около 25 минути под снега, преди да успее да счупи прозорец и да се спаси.
05.02.2020, 15:30 часа
487 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha