Гърция потвърди първи случай на Африканска чума по свинете

Гърция потвърди първи случай на Африканска чума по свинете Гръцките здравни власти са нащрек в четвъртък, след като беше потвърден първият случай на Африканска чума по свинете в малка свинеферма в района на Серес, съобщи „Катимерини”.
Министерството на земеделието съобщи в сряда, че заболяването е открито в семейна ферма. Властите са изпратили проби в Атинския ветеринарен център, в референтна лаборатория за диагностициране на болестта, откъдето е потвърдена заразата. На проведената в сряда спешна среща в Министерството на земеделието и храните са били набелязани мерки за ограничаване на разпространението на заразата в други региони на страната.
Забранен е износът на всички видове свински продукти, инструменти за тяхното обработване и отпадъци от Серес, като мярката е влязла в сила незабавно. Забранено е и изнасянето на живи прасета от областта.
Ветеринарните центрове в Серес, полицията, пристанищните и правителствени органи са поставени в готовност за действие, ако се наложи. По-късно през деня министърът на земеделието ще даде пресконференция по случая.
Според Световната организация за здраве на животните, африканската чума по свинете вече се е разпространил в над 50 държави.
06.02.2020, 12:10 часа
638 1
Коментари

Красота

06.02.2020, 20:15 часа
Ако този човек от снимката е първият случай , то тутакси открих сходство със снимката ми от новите лични карти ! Най-накрая! Вече не съм самотен !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha