Българският розов домат закопа турския по цена

Българският розов домат закопа турския по цена

Българският розов домат направи ценови рекорд за сезона в голяма търговска верига. Килото на зеленчука се продава в тарелки за 5.99 лв. В ​същия магазин килограм розови домати от Турция ​е на цени 3.99 лв.
Иначе на едро вносният розов домат се предлага между 3 и 3,20 лв./кг. Последният седмичен бюлетин на Държавната комисия по стокови борси и тържища показва, че за периода 27-31 януари оранжерийните домати са се търгували на едро срещу 2.60 лв./кг, пише "Марица".
Цената на вносните оранжерийни краставици също "литна" в търговската мрежа. В българска верига гръцките краставици стигнаха 5.60 лв/кг. На едро цената им е 4.30 лв/кг, като увеличението на седмична база е 83 стотинки или 24.1%. 
До средата на февруари ще излязат българските краставици и цената ще се регулира, коментира доскорошният изпълнителен директор на Българска асоциация на производителите на оранжерийни продукти /БАПОП/ Атанас Кунчев, който е новият зам.-кмет в район "Източен".
Той недоумява за високата цена на родните розови домати и подозира, че те са от миналогодишна реколта, брани на зелено, тъй като за тази година все още няма първа реколта. На овакантения от него пост в БАПОП все още не е избран нов директор. 

09.02.2020, 12:56 часа
2387 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha