Хванаха „муле“ от Борован край Берковица, бил част от схема на „ало“ измами

Хванаха „муле“ от Борован край Берковица, бил част от схема на „ало“ измами Служители на реда са хванали 26-годишния П. М. от врачанското село Борован, каза шефът на областната полиция в Монтана старши комисар Пламен Томов. 
Бандитът е бил заловен след поредната измама, на която станала жертва М. Г. от Берковица, дала му 2 бона.
Мъжът е част от схема на телефонни измамници и бил в ролята на муле. Той е върнал парите на жертвата и е направил е пълни самопризнания. По случая са разпитани свидетели, извършено е разпознаване, допълни Томов.
Все повече специализирани операции по противодействие на битовата престъпност и безопасността на движението се извършват на територията на област Монтана. В хода им се разкриват кражби, откриват се и много акцизни стоки без бандерол.
Задържани петима са петима с наркотици, една измама и палеж бележат началото на февруари в област Монтана.
„Често проблем се оказва обезлюдяването. Обират се домове, в които дълго време не живее никой. За да противодействаме, провеждаме по-често и повече специализирани полицейски акции. Проверяваме лицата с досиета, събираме данни  за гастролиращите апаши. Тези мерки вече  дават резултат”, подчерта директорът.
„Много е важно със съдействието на кметовете от по-малките населени места да установим най-проблемните лица. В момента работим по разпореждане на главния прокурор за установяване на хората с две и повече неприключени наказателни производства. В нашата област те са малко. Повечето от този кръг вече имат внесени в съда дела или са осъдени”, каза окръжният прокурор Нина Борисова.
11.02.2020, 08:50 часа
1873 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha