6 билки за сгъстяване и растеж на косата

6 билки за сгъстяване и растеж на косата

Използването на билки за сгъстяване и растеж на косата, както и за намаляване на косопада, е практика от векове. Има най-различни билки и всяка от тях има уникални свойства, което ги прави идеалната съставка в грижата за косата.

Хената например е подходяща в случая. Тя по принцип се използва за оцветяване на косата, но също така заздравя косъма. Хената притежава антибактериални и антимикробни свойства, като премахва излишните масла от скалпа.

Лавандулата е друга билка, която сгъстява косата. Тя е известна със своя приятен аромат. Използва се в грижата за косата заради нейните противовъзпалителни и антимикробни свойства. Благодарение на тях, билката предпазва косата от въшки. За целта може да се използва етерично масло от лавандула, като се добавят няколко капки от него. То трябва да се смеси обаче с кокосово масло например и да се нанесе върху косата.

Копривата е друга чудесна билка за косата. Тя е ефективна срещу косопад, защото стимулира скалпа и подобрява кръвообращението. Копривата може да се запари под формата на чай и да се приема както вътрешно, така и да се нанася директно върху косата. Предимството е, че не е необходимо изплакване. Копривата предпазва от накъсване на косата и стимулира нейния здрав растеж.

Лайката също е билка, която може да се приема вътрешно заради успокояващите си свойства, но чаят от лайка може да се прилага и външно върху косата. Известно е, че билката подхранва и успокоява скалпа и в бонус на това стимулира здравия растеж на косата. Лайката има и друго предимство, а то е свързано с изсветляване на косата. Както копривата, отварата от лайка, нанесена върху косата, не е необходимо да бъде изплаквана.

Невенът е билка, която е много богат източник на витамини, минерали и антиоксиданти, които подобряват кръвообращението в скалпа и стимулират растежа на косата. Освен че я сгъстява, билката допринася за блясъка в косата.

Арника също е много полезна билка, която заздравява скалпа и премахва пърхота от него. Арника може да се използва под формата на масло, което да се нанася директно върху скалпа или в комбинация с друго масло като кокосовото примерно за растеж и сгъстяване на косата.

12.02.2020, 15:45 часа
1106 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha