Екстремна гонка! Ченгета преследваха бракониери в Монтанско, натъпкали „Голф“-а си с риба

Екстремна гонка! Ченгета преследваха бракониери в Монтанско, натъпкали „Голф“-а си с риба Служители на реда са преследвали бракониери в Монтанско, напълнили колата си с риба, съобщиха от полицията в областния град.
Случката се е разиграла вчера около 4.30 часа. Тогава е получен сигнал на тел. 112. Обадили се служители на сектор "Рибарство и контрол - Монтана" – ИАРА. Те информирали, че двама мъже на 50 г. от Монтана и 51 г. Криводол са извършили стопански улов на риба с хрилни мрежи в язовир "Конярево" в землището на село Замфирово.
Малко по-късно в селото служители на районното управление в Берковица установили движещ в посока от село Боровци към село Замфирово лек автомобил "Фолсваген Голф" с монтанска регистрация. Зад волана на колата е бил 50-годишният монтански жител. След подаден сигнал със стоп палка и светлинен сигнал водачът не спрял, направил маневра, преминал през пътния банкет и продължил към село Замфирово.
„Голф“-ът е последван от ченгетата, които го намерили изоставен в местността Касата в землището на село Замфирово.
При последвалия оглед от автомобила са иззети чували с хрилни мрежи с различни размери с уловена в тях риба от вида бял амур, щука и сребриста каракуда, надуваема гумена лодка и приспособления за риболов.
По случая са разпитани свидетели и е образувано досъдебно производство.

*Снимката е илюстративна
13.02.2020, 10:57 часа
2858 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha