Осъдиха мъж на 10 години затвор, направил опит да убие свой приятел по чашка в монтанско село

Осъдиха мъж на 10 години затвор, направил опит да убие свой приятел по чашка в монтанско село Десет години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на подсъдимия Н.Н., обвинен от Окръжна прокуратура – Монтана, за извършен от него опит за убийство.
Подсъдимият Н. живеел в монтанското село Громшин, с майка си. Не работел, злоупотребявал с алкохол.
Около обяд на 1 април 2019 г. мъжът се срещнал с негов познат Л.Т. в питейно заведение в селото, където двамата консумирали алкохол. Помежду им нямало напрежение, разговаряли по обичаен начин, след което се разделили.
Не след дълго Н. дошъл в дома на Т. с бутилка бира. Продължили да говорят и да пият на двора. Повлиян от употребения алкохол, подсъдимият започнал да се изнервя и да се заяжда, като в един момент поискал от Т. да му даде пистолета си. Било му отговорено, че оръжието отдавна е предадено в полицията. След като взел от стопанина скоч-лента, Н.Н. започнал да връзва с него ръцете на Л. Т., без да дава обяснения за действията си. Внезапно подсъдимият извадил от панталона си голям метален нож и нанесъл с него силен удар в областта на шията на Т.
Пострадалият започнал да се бори с нападателя, за да се защити, след което побягнал извън двора, като обилно кървял. Стигнал до намиращата се наблизо сграда на кметството, където паднал безпомощен до оградата. Свидетел повикал медицинска помощ и полиция.
Междувременно Н.Н. влязъл в къщата на Л.Т. и укрил ножа под възглавница в една от стаите. След това се качил в автомобила си, и управлявайки с висока скорост, напуснал селото. В Криводол претърпял катастрофа, при която колата му се ударила в ограда на жилищен имот. Там бил задържан от полицейски служители, след което спрямо него започнали следствените действия.
Пострадалият Т. бил транспортиран до болницата в Монтана, където претърпял няколко животоспасяващи хирургични операции. Според извършената съдебно-медицинска експертиза, прободното нараняване, проникнало в гръдната му кухина е застрашило живота му.
Осъдителната присъда може да бъде обжалвана и протестирана в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.
 
14.02.2020, 08:50 часа
2358 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha