Изложба на мед организираха в Мездра

Изложба на мед организираха в Мездра "Спасим ли пчелите, спасяваме себе си" - под това мото днес в Мездра бе открита изложба-базар "Пчеларство 2020". Изложбата е традиционна, за 16-та поредна година пчелари от региона представят своята продукция. 
Инициативата е на местното пчеларско дружество "Нектар", с председател Иван Братинов, с помощта на Община Мездра, общинската земеделска служба и читалище "Просвета" в Мездра. В тазгодишното изложение се включиха четирима пчелари от региона. 
Изложбата бе открита от Иван Братинов, който обясни през какви трудности са минали пчеларите. Той обяви и нова инициатива:
"Трябва да помислим за масовизиране на членската маса в пчеларските дружества, за изграждане на нови пчеларски дружества в населените места на общината и за по-ярко присъствие в обществения живот. Замислили сме в началото на септември тази година при добра реколта от пчелни продукти да организираме в алеята изложението "Медена Мездра". Дано да успее, очаквам вашата подкрепа."
Заместник-кметът на община Мездра Николина Кътовска поздрави пчеларите:
"Благодаря ви, че въпреки трудностите, продължавата да полагате усилия за запазване на пчелните семейства и за производството на този така ценен продукт. Пожелавам ви да бъдете здрави и благодатна година." 
Гражданите и гостите можаха да дегустират предлаганите продукти и да си закупят мед и всички видове пчелни продукти.
13.02.2020, 15:50 часа
590 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha