Ученици от Ново село отбелязаха Свети Валентин

Ученици от Ново село отбелязаха Свети Валентин Учениците от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Ново село отбелязаха празника на влюбените. Празникът на любовта премина под знака на иронията и пародията. Той е осъществен по проект за активно социално приобщаване на маргинализирани групи, по който се работи вече втора година в общината, от медиаторките Вероника, Памела и Габриела. Гост на празника бе председателят на общинския съвет Иво Вергилов.
Учениците от начален курс се събраха в голямото междучасие, за да се запознаят с притчата за Свети Валентин. Водеща бе малката Александра, а Михаела и Деян от театралния клуб, под ръководството на г-жа Върбанова бяха подготвили сценката "Свети Валентин по цигански", създадена по мотиви от ромски анекдоти. Следваха валентинки и червени балони.
За по-големите ученици бе представена пародийна сценка за съвременните Ромео и Жулиета, в която участваха Симона Пенева и Борислав Митрашков от НЧ "Пробуда-1925" село Флорентин. Водещи на тържеството бяха Пролетка от 7 кл. и Людмила от 9 кл. На фона на безсмъртната мелодия от филма "Ромео и Жулиета" те разказаха житието на Свети Валентин и защо е избран за покровител на влюбените. Мартин и Цвети от 4 кл. без думи демонстрираха как трябва да споделиш чувствата си с любимото момиче – на колене, с валентинка и пламтящо сърце. Не бе забравен и палавият бог на любовта Купидон. 
Целта на организаторите е да приобщят всички деца в училищния живот. Участниците в програмата раздадоха на присъстващите домашни сладки и ръчно изработени картички и сърчица. 
14.02.2020, 10:17 часа
505 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha