Росен Добрев заряза лозята в Шато „Бургозоне“ край Оряхово /снимки/

Росен Добрев заряза лозята в Шато „Бургозоне“ край Оряхово /снимки/ Кметът на Оряхово Росен Добрев заряза лозята в Шато „Бургозоне“ по повод днешния празник Трифон Зарезан, видя екип на агенция BulNews.
Изборът на Росен Добрев не е случаен, тъй като Шато „Бургозоне“ се е превърнало в истински посланик на града по света. Благодарение на неговите вина хората научават за съществуването му, тъй като на всеки етикет пише „Оряхово“. Винарната изнася своята продукция в над 20 държави по света, като част от тях са САЩ, Русия, Китай и Япония.
Събитието беше отбелязано с традиционния ритуал, народни хора́ и песни. Самодейци от  читалище "Самообразование 1894" от Селановци се погрижиха за доброто настроение на поканените гости и персонала на хитовата изба.
Празникът продължи с пищна почерпка в сградата на Шато „Бургозоне“, където гостите се насладиха на първокласните бели и червени вина.
Бутиковата семейна изба с формата на крепост и име на римски форт е обградена от 1 000 декара лозя. Шато „Бургозоне“ осигурява работа на около 40 човека, като годишно се произвеждат близо 600 000 бутилки вино.
Избата е с 10-годишна история и е носител на огромен брой награди, като сред тях е званието „Златна Изба на България“ от Министерството на икономиката. „Бургозоне“ има многобройни първи места от най-престижните конкурси в света, сред които е първият голям златен медал за България в Брюксел, последван от 6 златни медала от същия конкурс.
Всички вина на „Бургозоне“ се произвеждат ръчно набрано от собствени лозя грозде и се бутилират на място в избата.
Шато „Бургозоне“ е член на Българската асоциация на независимите лозаро-винари и на Европейската конфедерация на независимите лозаро-винари.
Управителят на Шато „Бургозоне“ Кирил Матеев пое ангажимента пред многобройните си гости да подготви и представи един нов модерен и елегантен стил на българските вина, които заслужават да бъдат опитани.
14.02.2020, 15:28 часа
2468 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha