Eвакуират десетки детски градини в Русия заради заплахи

Eвакуират десетки детски градини в Русия заради заплахи В руския град Владивосток бяха евакуирани 10 детски градини поради получени анонимни сигнали за бомби, предаде ТАСС, цитирайки пресслужбата на кметството.
По-рано съобщения за заложени взривни устройства бяха получени и в 29 детски градини в град Хабаровск, където се евакуират над 5600 деца. Подобни заплахи бяха получени и за всички детски градини в Комсомолск на Амур.
Пет детски градини бяха евакуирани и в град Благовешченск след съобщения, че са "минирани", предаде ТАСС. Органите на реда проверяват сградите.
"Поради виелицата днес в учебните учреждения няма много деца, но ние все пак съобщаваме на родителите, за да могат да си ги приберат", уточни кметството. Децата и учителите са евакуирани в разположени наблизо сгради.
Във Владивосток в момента има виелица и снеговалеж. Температурата на въздуха е около 10 градуса под нулата, отбелязва ТАСС.
От декември миналата година насам бяха получени няколко масови съобщения за заложени бомби в училища, университети и детски градини в Амурска област, Приморски и Хабаровски край и други региони в руския Далечен изток на няколко пъти бяха получавани масови съобщения за заложени бомби, които нарушиха работата на стотици учебни учреждения. Нито едно от предупрежденията не беше потвърдено, отбелязва ТАСС.
17.02.2020, 10:10 часа
479 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha