Бракониер се размина с условна присъда, потрошил колата на рибарски шеф в Монтана

Бракониер се размина с условна присъда, потрошил колата на рибарски шеф в Монтана Окръжен съд – Монтана отмени оправдателна присъда на Районен съд – Монтана и наказа с една година затвор условно подсъдимия А. Е. А., който унищожил части от лек автомобил на един от ръководителите на Ловно-рибарското сдружение в Монтана.
На 1 април 2017 г. към 3 часа през нощта А. Е. А.  счупил с камъни и прът стъклата, фаровете, един мигач и срязал четирите гуми на лек автомобил „Хюндай“, собственост на В. Ц. П. – ръководител на рибарската секция на Ловно-рибарско сдружение „Огоста“ – Монтана. Нанесените щети са за 2 470 лева. С присъда от 17 октомври 2019 г. Районен съд – Монтана е признал А. Е. А. за невиновен за престъплението, в което е обвинен, но решението е обжалвано и протестирано от пострадалия и Районна прокуратура.
След като разгледа въззивното дело Окръжен съд – Монтана отмени изцяло присъдата на Районен съд и призна за виновен А. Е. А. в унищожаване на чужди движими вещи и го осъди на една година „Лишаване от свобода“ като отложи изпълнението на наказанието за срок от три години.
40-годишният А. Е. А. е осъждан три пъти за управление на МПС с концентрация на алкохол над 1.2 промила и шофиране без свидетелство за управление. По делото са приложени и пет акта на Изпълнителната агенция по риболов и аквакултури /ИАРА/, съставени на А. Е. А. за незаконен промишлен риболов с мрежи в язовир „Огоста“. Подсъдимият А. Е. А. бе осъден и да заплати на В. Ц. П. 2470 лева - обезщетение за имуществените вреди, причинени от престъплението заедно със законната лихва от датата на извършване на деянието, както и 600 лева разноски по делото. А. Е. А. трябва да плати и 846 лева разноски по досъдебното производство по сметка на ОД на МВР.
Въззивната присъда подлежи на обжалване и протестиране пред Върховен касационен съд в 15 дневен срок.
 
18.02.2020, 11:15 часа
483 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha