ЕК удължи мониторинга върху гръцката икономика

ЕК удължи мониторинга върху гръцката икономика Европейската комисия удължи с още шест месеца мониторинга върху гръцката икономика, считано от 21 февруари, съобщава „Катимерини“.
Решението може да бъде определено като формалност, но хвърля светлина върху това как Брюксел възприема гръцката икономика и предизвикателствата, с които продължава да се сблъсква.
В документа се казва, че гръцките власти отбелязват известен напредък в реформите в банковия сектор, но плановете ще трябва да станат по-конкретни.
Ликвидността на банките се е подобрила, както и достъпът им до пазарите, но рисковете и наследството от миналото остават на високо ниво.
Освен това Брюксел отбелязва, че въпреки напредъка през последните години, Гърция продължава да е изправена пред големи предизвикателства по отношение на бизнес средата и съдебната система. Страната продължава да изостава значително по отношение на времето, необходимо за съдебни решения, процедурите за регистрация на имоти и изпълнението на договори.
Отбелязва се обаче забележителното подобрение на условията за кредити, но се добавя, че това е крехко постижение на фона на риска от влошаване в други страни от еврозоната. 
18.02.2020, 11:30 часа
539 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha