Председателят на Народното събрание откри нова детска градина във видинско село /снимки/

Председателят на Народното събрание откри нова детска градина във видинско село /снимки/

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри нова детска градина във видинското село Бело поле. 
В приветствието си към жителите и гостите на селото Караянчева посочи, че няма по-хубаво от това да откриваме дом за нашите деца.
"В област Видин от десетилетия няма открита детска градина и затова е хубаво да имаме къде да заведем нашите деца и да знаем, че през целия ден за тях има кой да се грижи", каза председателят на парламента.
Тя добави, че изграждането на детско заведение е прекрасен пример за симбиоза между изпълнителната и местната власт.
"Когато кметът е добър стопанин и държавата помага, нещата се случват. Всички ние, които сме сложени на тези позиции, трябва да гледаме напред в бъдещето, да бъдем разсъдливи, позитивни и да мислим повече за хората", допълни Караянчева.
Детската градина в Бело поле е построена за две години със средства от правителството в размер на 682 000 лева. Тя има триметров приземен етаж и помещения, които са разположени на шест метра над земята, разказа кметът на община Ружинци Александър Александров. В нея ще се учат 26 деца.
В събитието участваха народният представител Владимир Тошев, областният управител на Видин Албена Георгиева, кметът на Ружинци Александър Александров и други.

18.02.2020, 16:50 часа
1242 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha