Народът скочи: Лидер на БСП получил от общината пасища, мери и ливади месеци преди изборите във Враца /доказателства/

Народът скочи: Лидер на БСП получил от общината пасища, мери и ливади месеци преди изборите във Враца /доказателства/ Общинският лидер на БСП във Враца Цветелина Дамяновска е сключила странна сделка само няколко месеца преди провеждането на общинските избори в областния център.
В редакцията на агенция BulNews пристигна писмо, подписано от група недоволни граждани, които обръщат внимание върху сериозен проблем, свързан с оцеляването на животновъдството в селата от община Враца. Като оставим настрана текста, който публикуваме без редакторска намеса, възникват няколко пиперливи въпроса.
Морално ли е лидерът на опозиционна партия, която иска да спечели общинските избори, да подписва договор за личния си бизнес със своя политически противник броени месеци преди това? Знае ли областното ръководство на БСП, че Цветелина Дамяновска прави бизнес с кмета на ГЕРБ Калин Каменов? Има ли връзка между изборът на Момчил Младенов като кандидат за кмет от името на Левицата и подписания договор с общината? Възможно ли е налагането от страна на Цветелина Дамяновска на неизбираема личност и последвалата катастрофална загуба от Калин Каменов да имат връзка с нейния личен бизнес?
Естествено, има още десетки въпроси, които могат да се зададат, но ще оставим тази възможност на партийното ръководство в София. Стореното е факт, резултатът след него-също.
Ето писмото на възмутените животновъди, които вадят на показ доста порочни практики, свързани с общинския лидер на БСП във Враца Цветелина Дамяновска:

„Здравейте!
Пишем тези редове с отчаяние и безсилие да се преборим с клиентелизма и политическите поръчки. Писна ни да ограбват труда ни и да ни мачкат за да си пълнят гушите богоизбраните във властта, които не си мърдат пръста и живеят само от далавери и субсидии. И тук не искаме да влизаме в политически игри с управляващи или опозиция, а само да отстояваме правото на достоен труд. Това е и причината да не излезем с имената си защото всеки, който се осмели да се изправи срещу тези хора бива смачкван за назидание на всички останали, а ние имаме да храним семейства и да връщаме кредити, а животните са ни единствената възможност за прехрана. 
Та става въпрос за политическите пиявици и паразитирането на гърба на народа. Всяка година ние се борим за всяка педя земя, която да осигури прехраната на нашите животни. И тук е тежкия сблъсък между истинските животновъди и политическите пиявици, които изсмукват жизнените сили на родното земеделие. И понеже предстои новото разпределение на мери и пасища от общинския поземлен фонд пишем това писмо до вас, а чрез вас и до всички граждани и институции, за да се спре порочната практика на политическите поръчки. Винаги е имало хора по-близки или по-далечни до властта, но при последното разпределение се преминаха всички граници. 
На основание заповед 750/13.05.2019г. се сключва договор за отдаване под наем на мери и пасища от общински поземлен фонд на община Враца. Наемател е Лиляна Христова Върбанова, с адрес: Враца бул.“Втори юни“ № 109, бл.4, вх.Б, ап.28 и до тук няма нищо лошо.
Проблемът възниква от това, че въпросната госпожа бе натрапена в землището на община Враца, без да има реална дейност в общината. Тя е регистрирала животновъден обект в с. Долна Бешовица под номер 3143-0065 и стана известна в община Роман с това, че завзе цялата земя на селото при управлението на Красимир Петков и предизвика масово недоволство сред хората. В същото време получава мери и пасища в землищата на селата Вировско, Власатица, Върбица, Девене, Мраморен, Оходен ...
Не е нужно човек да е животновъд за да си представи какъв безумен преход би представлявало пашата на тези животни от Долна Бешовица в Девене или Власатица, например. За всички е ясно, че дори прехода между Върбица и Власатица, в рамките на общината, е абсурден.
Имаме информация, че формално са сключени договори за наем на животни с представители на ромския етнос, а животните никога не са стъпвали на въпросните пасища. Да не говорим, че никой от нас не е виждал въпросните животни на отдадените терени и е резонен въпроса дали изобщо съществуват или и те са част от схемата за източване на субсидии за около 40 бона на година.
Описваме ви тези абсурди за да стане ясно с какви схеми и машинации се източват субсидиите предназначени за българските животновъди, докато ние сме принудени да продаваме животните и да закриваме стопанствата си. И за да не останете с впечатление, че всичко това е възможно без политически протекции, ще внесем още един щрих в порочната схема. Лиляна Върбанова е майката на председателката на общинската организация на БСП и общински съветник в същата община Враца Цветелина Дамяновска. И връщайки се на политическите паразити и схемите за източване трябва да стане ясно, че всичко се прави за пари и от дадените и над 1 200 декара мери и пасища ще получи само в рамките на една година почти 40 000лв. държавна субсидия. 
Лакомията на партийните паразити неможе да се задоволи само с милионите от партийните субсидии, ами чрез схеми и политически протекции посягат и към хляба на обикновените хора, докато едва оцеляваме с денонощен робски труд.
За това се обръщаме към вас и молим за широка гласност и подкрепа, с които да спрем престъпните схеми за източване на държавните субсидии. Искрено се надяваме, че ще се самосезират и държавните институции за да не останат безнаказани политическите марионетки.

Група борци за справедливост“
19.02.2020, 10:20 часа
14241 16
Коментари

Ицо Хазарта

19.02.2020, 21:31 часа
Ехееее, друго си е да си вземеш адвокат да те защитава по форумите! Ма за 40 бона кво ти пречи и една баница да ти врътне :)))))

Адвокат 2

19.02.2020, 19:58 часа
Целта на тази публикация е да очерни Дамяновска, тъй като след месец ще има отчети и избори в БСП. По устав Дамяновска не може да бъде лидер на БСП, след като е била два последователни мандата и тя няма да се кандидатира. Споко бе, Иво!

Адвокат

19.02.2020, 19:49 часа
Всяка година община Враца дава под наем земи, ливади и пасища. Това става чрез търг. От правна гледна точка- няма никакви нарушения. Г-жа Дамяновска не заема държавна позиция, тук няма конфликт на интереси и може да си развива частен бизнес.

Продажници!

19.02.2020, 17:15 часа
Има ли още някой, на който не му е ясно защо Момчилчо беше кандидат на БСП, изясни ли ви се и защо нямаше втори тур във Враца. Плащали за гласове, глупости! Платили са на Цветелина 40 бона за да продаде изборите, а вие чакайте Калинчо да си тръгне!

Фен съм

19.02.2020, 16:37 часа
Хахаха Добре че е Бузов, че иначе ще благодарите на баба си! Всичко друго се е скрило в миша дупка и чака друг да му реши проблема

Иван Христов

19.02.2020, 16:30 часа
Благодаря на колегите, които са събрали смелост за да напишат истината за проблемите с мерите и пасищата в общината. Ние изнемогваме и закриваме стопанствата си за да могат политическите мижитурки да лапад от субсидиите без да са си мръднали пръста.

Весо

19.02.2020, 15:56 часа
Боже, какъв цирк настана в залата на Административен съд като започнаха обясненията с химизираното квадратче, а тя си е знаела защо! Е ми било химизирано квадратчето, най ми била химизирана Цветелинка!

Бацеее

19.02.2020, 14:39 часа
Единственото говедо, което тази е виждала е в огледалото суртин! Ние се прибиваме и денем и нощем за да вържем двата края, да си платим кредитите и да останат жълти стотинки в края на месеца, а тази ползва политически протекции за да точи субсидии.

V

19.02.2020, 14:21 часа
Добре, че договорът е сключен със "знатна " животновъдка, а не с "Погребалната агенция" на г-жа Дамяновска! Тогава щяха да ни убеждават, че по този начин се затваря цикъла!!!!

Красимир Петков

19.02.2020, 14:11 часа
То и в Роман през моя мандат като кмет също беше заграбила пасища за почистване. И то не малко. Може да се провери не беше отдавна.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha