При спецакция! Видински криминалисти иззеха канабис, нелегален тютюн и артефакти /снимки/

При спецакция! Видински криминалисти иззеха канабис, нелегален тютюн и артефакти /снимки/ При спецоперация, проведена под надзора на прокуратурата, на територията на Димово е задържан местен жител, образувани са две досъдебни производства.
В хода на проведената вчера специализирана операция полицаи от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната администрация на МВР във Видин и колегите им от районното управление предприели действия на територията на Димово. 
В условията на неотложност криминалисти извършили личен обиск на 35-годишен местен жител. У него открили 6 грама зелена суха маса и цигара с 0.5 грама трева. При полевия наркотест листната маса реагирала на канабис. Последвали претърсвания на два адреса, свързани с  мъжа – в Димово и в местността „Барата“, в землището на градчето.
Във фургон, в земеделския имот,  разследващите намерели и иззели 70 грама зелена суха тревиста маса, която при полевия наркотест също индикирала на канабис. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.
Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващия екип продължава, в областната дирекция е образувано досъдебно производство.
Малко по-късно, в условията на неотложност, криминалисти извършили претърсване в частен имот, обитаван от 48-годишен жител на Димово. Там, открили и иззели кашон с 2 килограма нарязан тютюн без бандерол, електрическа машинка за пълнене на цигари, металотърсач и множество предмети с белези на артефакти – 31 монети и пет пръстена, части от накити, две монети и пръстен от жълт метал. Случаят е докладван в прокуратурата.
Работата на разследващите продължава, образувано е досъдебно производство. 
Още 0.780 килограма нарязан тютюн без бандерол иззели полицаи от дома на друг жител на Димово. По случая е заведена преписка с оглед проверка за наличие на достатъчни данни за извършено престъпление.
19.02.2020, 11:40 часа
1297 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha