Врачанският окръжен съд отказа по-лека мярка на жестокия убиец от Върбица

Врачанският окръжен съд отказа по-лека мярка на жестокия убиец от Върбица Днес петчленен състав на Врачанския окръжен съд остави без уважение искането на И. И. да бъде изменена мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Съдът потвърди подсъдимия да остане задържан под стража, като бъде преместен от ареста при Затвора във Враца в самия Затвор. И. И. е обвинен за това, че на 30 срещу 31 август 2018 г. в село Върбица, в дома им, чрез удари по главата и тялото умишлено е причинил смъртта на живеещата с него на семейни начала З. Т. (31 г.), като деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.
В своето искане подсъдимият е посочил, че е задържан в ареста вече почти една година и шест месеца, освен това има здравословни проблеми, а също желае да се грижи за децата си. В съдебната зала той отново заяви, че иска да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, като отрече да е извършвал престъплението, в което е обвинен.
„Отчитайки тежестта и характера на обвинението, за което И. е предаден на съд с внесения обвинителен акт и преценявайки въпроса за законността на продължаващото задържане, съдът намира, че и към настоящия момент са налице предпоставки за тази най-тежка мярка. Безспорно е, че обоснованото предположение относно съпричастността на този подсъдим към деянието, в извършването на което е обвинен, съществува и към момента. Макар подсъдимият да е с постоянен адрес и да не съществува опасност от укриване, то в същото време съдът приема, че има наличие на опасност той да извърши престъпление. Тази опасност се извежда най-вече от тежестта и характера на деянието, за което той е обвинен, но и от справката му за съдимост, и лошите му характеристични данни“ – се казва в мотивите на съда.
Определението на Врачанския окръжен съд може да бъде обжалвано и протестирано в седемдневен срок от днес пред Софийския апелативен съд.
Разпоредителното заседание по наказателното от общ характер дело, по което е подсъдим И. И., е насрочено за 11 март 2020 г.
19.02.2020, 14:10 часа
1598 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha