Забравете тези храни през зимата

Забравете тези храни през зимата Пресните и сочни храни може да изглеждат като добра алтернатива в иначе скучната откъм храна зима. Въпреки че трябва да приемаме достатъчно витамини и през студения сезон.
Цените на много зеленчуци са доста завишени през зимата, като същевременно вкусът им го няма. Свежата салата излиза доста „солена“, но струва ли си? Ето някои продукти, които не само не са полезни през зимата, а дори може и да навредят на здравето ви.

Млечни продукти
Някои млечни продукти, като изварата, прясното мляко и котидж сиренето трябва да бъдат избягвани през зимата. Причината за това е, че може да засилят секрецията на слуз от жлезите и това да повлияе на цялостното здраве. Тези продукти са особено проблемни за хора, които страдат от астма, настинка, кашлица.

Захар
Оказва се, че захарта може да засили или подпомогне депресивни състояния особено през зимата. Причината а това е, че тя усилва възпалителните процеси в тялото и намалява допамина в тялото.

Червени меса
Въпреки че е страхотен източник на протеини, червеното месо може да ви създаде проблеми с храчкоотделянето през зимата. По-добре изберете риба или пилешко месо.

Ягоди и боровинки
Въпреки че първите плодове са вече по магазините, помнете, че техният сезон е през лятото. Ягодите са богати на витамин С, колаген, а боровинките подпомагат мозъчната дейност. Всичко това обаче се случва само със сезонните плодове.

Готовите салати
Зимата е трудно с намирането на качествени зеленчуци, а цената им е и висока. Същевременно от рафтовете в магазините ни примамват готови миксове, които само чакат да бъдат овкусени и изядени. Те обаче имат по-малко фибри и витамини от целите зеленчуци и са по-малко здравословни.
21.02.2020, 09:10 часа
753 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha