12 години затвор за тежка телесна повреда, довела до смърт

12 години затвор за тежка телесна повреда, довела до смърт Наказание лишаване от свобода за срок от 12 години, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим, получи на първа инстанция 35-годишен мъж, обвинен за умишлено нанесена тежка телесна повреда, довела до смъртта на пострадалия.
Състав на Окръжния съд в Добрич призна подсъдимия за виновен в това, че на 21 срещу 22 юни 2018 г., при условията на опасен рецидив, причинил по непредпазливост смъртта на 69-годишен мъж от Добрич вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, изразяваща се в тежка гръдна травма.
В обвинителния акт е посочено, че двамата мъже се познавали от около 3-4 години и на 21 юни подсъдимият отишъл да нощува в дома на пострадалия, където било извършено престъплението. До насилието се стигнало след употреба на алкохол и възникнало пререкание между двамата.
Първоначално мъжът е бил привлечен като обвиняем за извършено убийство. Видно от внесения в съда обвинителен акт, след събиране на допълнителни данни обвинението е преквалифицирано в по-леко - причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда.
Предвид наложеното на подсъдимия наказание, предходната му съдимост, данните за личността му и процесуалното му поведение, съдът намери, че е налице реалната опасност мъжът да се укрие, поради което измени мярката му за неотклонение от подписка в задържане под стража.
21.02.2020, 16:45 часа
1215 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha