Предстои дванадесето издание на Празника на меда в Козлодуй

Предстои дванадесето издание на Празника на меда в Козлодуй На 28 и 29 февруари 2020 година в Козлодуй за дванадесета поредна година ще се състои Празник на меда – една съвместна инициатива на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“  и дружествата на пчеларите от Козлодуй и региона.
В двата дни на Празника ще се проведе традиционно изложение на мед и пчелни продукти, лечебни и козметични изделия на основата на пчелни продукти. Добавена стойност на събитието ще придадат  художествено-приложни изделия:  рисувано стъкло, коприна и декупаж; ръчно изработени свещи и бижута; битови тъкани и мартеници. 
Заедно с познати и обичани участници в Празника през 2020 година за първи път ще се представят Аурел Танасие, с мед произведен в района на Дабулени, Румъния, Таня Митева – с пана и картини от плъстена вълна, Валентин Пешков от град Берковица с колекция „Камъкът оживява“.
В събитието ще се включи и Стоян Николов – Торлака, автор на книги, свързани с българския Северозапад, а Издателска къща  „Еньовче“ ще изложи новите си заглавия.


 
22.02.2020, 09:51 часа
475 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha