"Ботев"/Враца/ подчини "Арда" за 3:1 и така зарадваха измъчените си фенове

"Ботев"/Враца/ подчини "Арда" за 3:1 и така зарадваха измъчените си фенове „Ботев“ (Враца) победи с 3:1 „Арда“ в първия мач от 22-ия кръг на efbet Лига. Играчите на Антони Здравков се възползваха отлично от три статични положения и след тях стигнаха до попаденията. Аласан Н’Диайе, Петко Ганев и Даниел Генов бяха точни. За гостите пък се разписа националът Светослав Ковачев.
Като цяло домакините демонстрираха по-голямо желание за успех и търсеха повече победата. Врачани дадоха надежди на феновете си, че могат да очакват по-добро представяне през пролетта в сравнение с есенната си продукция и заслужено стигнаха до трите точки.
„Арда“ от своя страна записа втори разочароващ резултат след подновяването на шампионата, след като в първия кръг след подновяването на двубоите загуби като домакин от „Славия“. Играчите на Стамен Белчев сериозно намалиха шансовете си за влизане в първата шестица след първите си две срещи от пролетта.
Резултатът бе открит от домакините още в третата минута на срещата. При едно центриране от ъглов удар топката бе продължена от Илия Миланов към оставения непокрит Аласан Н'Диайе и новото попълнение на врачани се разписа с глава.
В 19-ата минута гостите изравниха. Емил Мартинов изведе Светослав Ковачев на чиста позиция. Младокът се пребори с Венци Керчев и след това прокара кълбото покрай Христо Митов.
Седеми минути по-късно обаче „Ботев“ отново излезе напред. При едно центриране на Том топката рикошира в Матеус Леони и така Петко Ганев се оказа на чиста позиция в наказателното поле. Бранителят не се забави и веднага прати кълбото в мрежата за 2:1.
В 35-ата минута „Арда“ бе близо до ново изравняване. Спас Делев изпълни отлично пряк свободен удар от близо 30 метра, но страничният стълб спаси Митов.
В 63-ата минута дойде трети гол за домакините. Отново центриране от корнер на Том и този път Даниел Генов засече с глава, за да донесе трети гол за „Ботев“. До края на мача домакините можеха да стигнат и до четвърти гол от статично положение, но удар с глава на Ганев срещна гредата.
Така „Ботев“ пое глътка въздух и се връща в борбата за избягване на баражите за оставане. Врачани все още са предпоследни в подреждането, но спасителното 11-о място вече е само на две точки. Играчите на Антони Здравков са със 17 точки, докато „Царско село“, който в момента заема първата сигурна позиция в efbet Лига е с 19, но и мач повече.
„Арда“ от своя страна вече пет поредни мача няма успех и към момента е на девета позиция. Тимът от Кърджали е с 28 точки, докато шестият „Черно море“ е с 32 и мач по-малко.

„Ботев“/Враца/ - „Арда“ /Кърджали/ 3:1

1:0 Н'Диайе (3)
1:1 Ковачев (19)
2:1 Ганев (26)
3:1 Генов (63)

Стартови състави:
„Ботев“/Враца/: 1. Митов, 37. Керчев, 18. Миланов, 5. Ганев, 4. Лясков, 81. Зехиров, 24. Н’Диайе, 23. Узунов, 9. Генов, 10. Атанасов, 88. Том

„Арда“ /Кърджали/: 1. Караджов, 5. Гаич, 24. Хасани, 20. Атанасов, 25. Леони, 27. Мартинов, 33. Сидоел, 11. Георгиев, 98. Ковачев, 19. Руменов, 7. Делев

Стадион: “Христо Ботев”, Враца

Съдия: Радослав Гидеженов
22.02.2020, 14:07 часа
1377 1
Коментари

Ботев Враца оле

23.02.2020, 01:44 часа
Браво най-накрая, Тони да се възползва от паузата да изиграе 2-контроли и яки тренировки, че има още какво да се желае, пиша Отличен -[6]-на защитата, среден -[3+] -на вратаря и Слаб-[2]- на нападателите
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha