Извънредни разкрития за китайския турист, умрял в Банско

Извънредни разкрития за китайския турист, умрял в Банско Починалият в хотел в Банско британски гражданин от китайски произход преди няколко дни е пристигнал в България от Лондон, където живее от дълги години, съобщиха от Съюза на туристическия бизнес в курорта.
От там добавят, че от началото на зимния сезон не са имали гости от Китай.
Снощи мъжът се почувствал зле и загубил съзнание. Дошлият на място екип на Спешна помощ само констатирал смъртта му.
Тялото е транспортирано към болницата в Благоевград и е назначена медицинска експертиза. Очакват се резултатите от аутопсията на 55-годишния мъж.
По предварителни данни, починалият британски гражданин от китайски произход в хотел в Банско е имал сериозен сърдечен проблем и е претърпял операция миналата година.
Персоналът и гостите на хотела са под наблюдение.
Справка за конкретния случай, както и за това имало ли е гости от Китай и другите азиатски държави, които пострадаха най- много от заразата, направиха и от Съюза на туристическия бизнес в Банско.
„Той е роден и живял отдавна във Великобритания, така че това въобще не може да бъде свързвано с това, което се случва в Китай в момента“, каза за БНР Зорка Тумбакиева.
„Засега всички колеги са единодушни, че ние не сме имали туристи, пристигащи от Китай“, добави тя.
Паника в курорта няма, но се взимат всички необходими превантивни мерки и при най- леките признаци на неразположение на гостите и персонала на туристическите обекти.
„Имаме изключително добре оборудван медицински център. Всеки, който има нужда от някакви изследвания може да ги направи в града“, каза още Зорка Тумбакиева. 
23.02.2020, 16:44 часа
2262 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha