Мартенска работилница отвoри врати в Борован

Мартенска работилница отвoри врати в Борован „Мартенска работилница“ отвoри врати днес в Център за подкрепа на личностното развитие „Маша Белмустакова“ село Борован. Директорът на центъра госпожа Мария Лазарова поздрави децата и учениците от името на кмета на общината инж. Десислава Тодорова и пожела на всички приятни мигове и ползотворна работа.
Инж. Десислава Тодорова организира мартенската работилница за децата от ЦНСТДБУ – Борован и децата от училищата и детските градини на територията на община Борован всяка година. Целта на инициативата е да се подарят незабравими мигове на децата и да се научат да спазват отколешните български традиции. Деца, ученици, учители и възпитатели  от основните училища, професионалната гимназия, ЦНСТДБУ-Борован, учители от детските градини с радост се включиха в днешната инициатива и изработиха различни видове прекрасни мартеници. Изработването на мартеничките ще продължи до 27 февруари, всеки ден от 14 до 17 часа в ЦПЛР „Маша Белмустакова“.
На 28 февруари всички заедно ще украсят дърветата пред общината със изработените мартенички. Закичването на мартеници е един от най – любимите празници на малки и големи. С него се поставя символичното начало на новата стопанска година, пролетта и прераждането на природата. На този ден всеки се окичва не само с мартениците, които най – близките хора са му подарили, но и с усмивка и надежда за едно ново, по – добро начало.
24.02.2020, 16:55 часа
913 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha