Калин Каменов инспектира изграждането на Довеждащия водопровод от яз. „Среченска бара“ до Враца /снимки/

Калин Каменов инспектира изграждането на Довеждащия водопровод от яз. „Среченска бара“ до Враца /снимки/ От началото на месеца бяха положени първите нови чугунени тръби, с които ще бъде подменен старият азбестоциментов водопровод от язовир „Среченска бара“ до Враца. Дейностите по последния етап от Водния цикъл бяха инспектирани от кмета Калин Каменов, който се запозна с технологията на монтаж на съоръженията и извърши оглед на трасето на Довеждащия водопровод.
Фирмата-изпълнител по проекта „МС-ТЕХНО-ХИДРО“ ДЗЗД полага тръби от водещ френски производител.
До края на годината се очаква да завърши изграждането на 33-километровото трасе, като по този начин ще бъдат редуцирани загубите на вода, качеството на питейната вода ще бъде подобрено, а честите аварии по мрежата – ще бъдат минимизирани.
В рамките на строително-монтажните работи ще има 8 отклонения за водоснабдяване и на други селища по трасето на новия водопровод. В проекта е предвидено и - рexaбилитaция нa cтoмaнeния вoдoпpoвoд - пoдмянa нa ĸaпaци нa cъopъжeниятa и мoнтaж на нoви ĸaтoдни cтaнции, пoдмянa нa cпиpaтeлни ĸpaнoвe и въздyшници.
Подобна реконструкция на участъка не е извършвана от 70-те години на миналия век.
25.02.2020, 09:51 часа
2133 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha