Студент се изправя пред съда, опитал да убие брат си

Студент се изправя пред съда, опитал да убие брат си Студент отива на съд за опит за убийство на брат си. Престъплението е извършено през лятото на миналата година. 
Окръжна прокуратура-Габрово предаде на съд В.Г., който е обвиняем за това, че на 26.07.2019 г., около 03.30 часа, в стая в апартамент, направил опит умишлено да умъртви Я. Г., като го ударил с нож, причинявайки му прободно-порезна рана на лявата странична област на шията, което е можело да доведе до бърза смърт на пострадалия – престъпление по чл. 115 и вр.  чл.18, ал.І от НК.
Обвиняемият е студент и междувременно работи. Живее с родителите си и по-малкия си брат – пострадалия Я. Между двамата братя имало неразбирателство, като Я. ревнувал брат си и му завиждал. В честите конфликти между двамата, надделява по малкия син, който бил физически по-здрав и тренирал бокс. На 25.07.2019 г., Я. отишъл в стаята на брат си да му иска пари, двамата се скарали и се сбили. В резултат на сбиването, на обвиняемия  било насинено окото, което наложило да не ходи на работа. По късно през деня, братята се засекли в кухнята, скарали се отново, като Я. се опитал да души с ръце брат си, но майка им успяла да ги разтърве.
През нощта на 26.07.2019 г., обвиняемият  решил да отиде в стаята на брат си да се разберат. Виждайки го да спи, го ударил с юмрук в лицето. Я. се събудил и тръгнал да става, но В. взел намиращ се близо керамичен нож и нанесъл един удар с него в лявата част на врата на Я., причинявайки му прободно-порезна рана на шията. След удара обвиняемият напуснал жилището.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
26.02.2020, 13:05 часа
1019 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha