Задържаха двама руски тийнейджъри за подготвяне на нападение срещу училище

Задържаха двама руски тийнейджъри за подготвяне на нападение срещу училище Двама тийнейджъри бяха задържани в руския град Саратов по обвинения, че подготвяли нападение срещу училище със самоделни взривни устройства и огнестрелни оръжия, предадоха световните агенции.
Младежите са родени през 2005 г. и са с руско гражданство. Те били активни в интернет сайтове, в които се възхвалявали масовите убийства и самоубийства, уточнява руската Федерална служба за сигурност.
Учениците планирали да нападнат училище в Саратов, град по поречието на река Волга. Те били задържани в бивше бомбоубежище, където съхранявали пушка и имали намерение да направят експлозиви, следвайки инструкции в интернет. По време на разпитите единият от тийнейджърите казал, че иска да убие 40 души.
Според руските информационни агенции от 2018 г. насам Федералната служба за сигурност е предотвратила 50 планирани атаки срещу училища и е разбила 150 групи на млади екстремисти, които са били активни в интернет.
В края на 2018 г. 18-годишен застреля 20 души, преди да се самоубие по време на нападение в училище в град Керч на полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 г.
26.02.2020, 14:50 часа
202 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha