Врачка поиска 36 бона за разваляне на „черна магия"

Врачка поиска 36 бона за разваляне на „черна магия" Врачка поиска 36 000 лв. за разваляне на „черна магия“ в Пазарджишко, съобщиха от полицията.
Преди два дни сигнал в полицията подала 56-годишна жителка на септемврийското село Виноградец - непозната се свързала с нея по мобилния й телефон, започнала да я уверява, че на сина й е направена „черна магия“ и я убедила, че тя може да я развали, в противен случай нещо много лошо щяло да му се случи.
За целта мнимата врачка поискала 36 000 лева. Жертвата не разполагала с толкова пари и превела първоначално 250 лева, след което сигнализирала полицията. По случая бил сформиран екип от криминалисти, който предприел активни действия за установяване на мнимата врачка.
В резултат на това на 25 февруари, в близост до автогарата в гарда, била задържана 31-годишна от Камено - с криминални регистрации, заедно с 31-годишния й съучастник от Златица.
Двамата имали уговорка с жертвата да предаде друга част от исканата сума. След разследване са иззети и веществени доказателства, имащи отношение към разследването.
По случая е образувано досъдебно производство. Работата по изясняването и на други подобни случаи продължава под надзора на прокуратурата.  
26.02.2020, 15:50 часа
545 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha