Днес студен атмосферен фронт ще развали предпролетната идилия

Днес студен атмосферен фронт ще развали предпролетната идилия Днес ще е топло, с минимални температури от 4 до 9 градуса, в източните райони до 12-13 градуса. През деня през страната ще премине студен атмосферен фронт. От запад на изток облачността ще се увеличи и влътни и ще има валежи от дъжд, които привечер по високите котловинни полета на Западна България ще премине в сняг; възможни са и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, в повечето райони и силен.
С него ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. Към 14.00 ч. ще бъдат от 5-6 градуса на места в Западна България до 15-16 градуса в източните райони, където преди обяд вятърът ще е все още югозападен. След обяд валежите от северозапад временно ще спрат, а облачността ще се разкъса.
 По Черноморието облачността от запад ще се увеличава и след обяд ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен до временно силен вятър от запад-югозапад, който до края на деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат 13-16 градуса. Температурата на морската вода ще бъде около 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
В планините облачността ще бъде значителна с валежи от сняг, под 1000 метра - от дъжд. Ще духа силен, по високите и открити части до бурен вятър: преди обяд от югозапад, след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.
През нощта срещу петък валежите в страната временно ще спрат, до сутринта и облачността за кратко ще се разкъса. В петък отново бързо ще се заоблачи и на места от запад на изток ще превали дъжд, в планинските райони на Западна България - за кратко дъжд и сняг. Дневните температури и в югоизточните райони ще се понижат и максималните в страната ще бъдат между 6 и 11 градуса. Вятърът за кратко ще отслабне, ще бъде с южна компонента, но отново бързо ще се обърне от запад-северозапад и ще се усили. През нощта срещу събота валежите ще спрат, облачността ще се разкъса и от запад ще намалява до изясняване; ще остане ветровито.
В събота над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, преди обяд над Източна България - все още с повече облачност. Ветровито, особено в Източна България, където вятърът ще бъде от север и температурите там още малко ще се понижат.
27.02.2020, 07:38 часа
467 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha