"Локо" /Мездра/ загря за "Първа атомна" /Козлодуй/ с победа над "Искър 1923" /Роман/ /снимки/

"Локо" /Мездра/ загря за "Първа атомна" /Козлодуй/ с победа над "Искър 1923" /Роман/ /снимки/ ОФК Локомотив (Мездра) победи като гост ФК Искър 1923 (Роман) в последната контролна среща на двата отбора преди подновяването на първенствата по футбол, съответно в Северозападната Трета лига и в „А“ ОФГ Враца. Проверката бе втора за „железничарите“ в рамките на зимната им подготовка и шеста за домакините. Седмица по-рано мездренци отстъпиха на собствен терен с 2:3 пред третия на полусезона в третия футболен ешелон на северозапада Вихър (Славяново).
През първото полувреме на двубоя в Роман, което бе доста нервно, се запомниха два момента. В 10-ата мин. капитанът на гостите Валдемар Стоянов стреля от границата на наказателното поле в напречната греда, а 8 минути по-късно негов гол с глава беше отменен поради спорна засада.
Втората част бе значително по-интересна и динамична. В нея постепенно локомотивци наложиха териториален и игрови превес, който успяха да материализират с две безответни попадения. В 67-ата мин. плеймейкърът Светослав Валериев се възползва от извеждащ пас на своя партньор в халфовата линия Гроздан Илиев (с отлична оценка в този мач) и откри резултата за 0:1.
В 75-ата мин. Валдемар Стоянов покачи на 0:2, засичайки прецизно центриране от десния фланг на най-новото попълнение в състава на „червено-черните“ - Алекс Савчев. 18-годишният юноша и другият младок - 20-годишният вратар Милен Георгиев, направиха много добро включване след почивката. Освен головата асистенция, Савчев на два пъти излезе на чисти стрелкови позиции, но не успя да отбележи, а в самия край на срещата Георгиев отрази опасен удар на Борис Тончев.
ОФК Локомотив игра в състав: Ивайло Сайков, Владимир Стоянов, Михаил Михайлов, Стоян Терзиев, Мартин Михайлов, Браиан Стоянов, Гроздан Илиев, Светослав Валериев, Боби Симеонов, Валдемар Стоянов (кап.) и Матю Майкъл (Алекс Савчев, Милен Георгиев).
Това бе последната контрола за момчетата на старши треньора Николай Нинов преди подновяването на шампионата в Северозападната Трета лига. В първия пролетен кръг Локо (Мездра) гостува на Първа атомна (Козлодуй). Двубоят е на 8 март (неделя) от 15 часа в крайдунавския град.     
02.03.2020, 12:40 часа
840 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha