Щастлива развръзка! Отнетото в Германия българско бебе е върнато на родителите му

Щастлива развръзка! Отнетото в Германия българско бебе е върнато на родителите му Върнаха на родителите му отнетото българско бебе в Германия. Това се случи, след като Районният съд във Винзен излезе с решение, че и детето, и майката могат да се върнат незабавно в семейното жилище.
Според всички събрани данни няма доказателства, които да потвърждават насилие над момиченцето.
9-месечната Катерина беше прибрана от социалните заради подозрение, че е малтретирана. Родителите твърдяха, че са набедени, а травмите са от катастрофа.
Случаят стана известен в цяла България. Имаше и протести в защита на българското семейство. 
4 март ще остане една от най-незабравимите и щастливи дати в живота на семейство Славови. След като германските социалните служби ги разделиха, днес родителите и малката им дъщеричка отново са под един покрив. 
„Днес простo я посрещат на вратата след прибиране от разходка и казаха: „Можете да си ходите вкъщи””, разказва бащата Георги. 
„Георги буквално след един час пристигна. Събрахме набързо багаж и бегом към вкъщи. Аз лично още не мога да осъзная добрата новина, много се вълнуваме”, разказва майката Мирена. 
Изпитанието за семейството започва в края на миналата година. Тогава те катастрофират, а в болницата се усъмняват, че детето има стари наранявания. 
Заради подозрения, че са посегнали на собственото си дете, Мирена и Георги трябваше да се разделят. Младата майка и бебето й бяха настанени в социален дом, а бащата имаше право само да ги посещава.
„Наблюдаваха ме как се грижа за нея, но аз не съм се грижила по-различно”, разказва Мирена. 
„Като ги настаняваха, ме питаха колко често ще идвам да ги виждам и аз казаха, че всеки ден. Те бяха доста учудени”, разказва Георги.  
В крайна сметка съдът решава, че родителите са невинни и няма доказателства, които да потвърждават насилие над момиченцето. 
Историята на Мирена и Георги трогна хиляди българи. В тяхна защита неведнъж имаше и протести. Помогнаха им и български дипломати и лекари.
А след щастливата развръзка на дневен ред пред родителите стои друг важен въпрос, а той дали да се върнат обратно в родината. 
05.03.2020, 10:50 часа
472 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha