Анулираха паспорта на хазартния бос Васил Божков /снимка/

Анулираха паспорта на хазартния бос Васил Божков /снимка/ Хазартният бос Васил Божков и дясната му ръка Георги Попов, които са издирвани от МВР с искане за екстрадиция, са напуснали България със служебни паспорти, издадени им от Министерството на външните работи през лятото на 2019 г., информира сайтът „Бивол”.
Според обявление от пресцентъра на МВнР, служебните паспорти с поредни номера 440210366 (на Божков) и 440210367 (на Георги Попов) са били издадени на 26 август 2019 г. „във връзка с изтичането на срока на предишни служебни паспорти”. Не е известно защо Васил Божков и приближеният му Попов са ползвали тази привилегия, недостъпна за простосмъртните българи.
Служебните паспорти на Васил Божков и Георги Попов са били анулирани по искане на Специализираната прокуратура и МВР на 17 февруари 2020 г., ден преди България да изпрати официално искане до властите в ОАЕ за екстрадицията им.
Хазартният бос Васил Божков е с 11 повдигнати обвинения, Георги Попов също е обвиняем като член на престъпната група. И двамата са в Абу Даби и вече не разполагат с редовни документи. От началото на седмицата в ареста е въдворена съпругата на Божков – Елена Динева, а вчера синът на най-богатия българин Антон бе освободен срещу парична гаранция от 1 милион лева.
06.03.2020, 10:50 часа
1302 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha