Голям сеир с обиди и закани в парламента

Голям сеир с обиди и закани в парламента "Случилото се с медицинските сестри е безпрецедентен акт на отчаяние", това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група.
"Не можем да мълчим за случилото се вчера в Здравна комисия. Случилото се през нощта и сутринта в Народното събрание. Медицински сестри се барикадираха в зала на парламента, напрежението ескалира и сутринта една стоя на прозореца на сградата. Това е безпрецедентен акт на отчаяние. Причините посочиха самите медицински сестри: "Правителството ни лъга една година. Слушаме само лъжи, лъжи и пак лъжи", коментира Нинова.
Тя обясни, че първата е била произнесе на 10 април 2019 г., когато е обещал, че ще даде 50 млн. лв. за заплати.
"Исканията на медицинските сестри са основателни и справедливи. Работят на по две смени, на по няколко места, за да може да издържат семействата. Получават мизерни заплати, работят в трудни и неприемливи условия и какво срещат", коментира още Нинова.
По думите й има алтернатива има и тя е болниците да станат лечебни заведения, а не търговски дружества. "Опазването на здравето на българските граждани да не бъде търговия. Това е истинската алтернатива. и това е истинският проблем, че докато болниците са търговски дружества, ще бъде така", каза още Нинова. "Декларацията на БСП затвърдждава впечатлението, че сме свидетели на организирана провокация с политическа цел", отвърна й пък председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Това тя направи в декларция от името на група на ГЕРБ.
"Декларацията, която чухме затвърждава моето впечатление, убеждението на ПГ на ГЕРБ, че сме свидетели на организирана провокация с политическа цел маскирана зад синдикални искания. Тази декларация е подготвена вероятно още вчера", подчерта още д-р Дариткова.
"Политическа провокация, замаскирана със синдикални искания. Те нахлуха по време на заседанието на Комисията. Нарушиха реда и след края на заседанието се барикадираха в далечния ъгъл на залата. Поискаха да говорят само с журналисти. Затова колеги, не се подвеждайте от Нинова", призова Дариткова.
 
06.03.2020, 12:50 часа
1918 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha