Прокуратурата излезе с подробности за акцията на ГДБОП във Враца, вижте какви схеми са въртели задържаните

Прокуратурата излезе с подробности за акцията на ГДБОП във Враца, вижте какви схеми са въртели задържаните От прокуратурата излязоха с подробности за мащабната акция на ГДБОП във Враца, за която съобщи първо агенция BulNews.
На брифинг в Съдебната палата с участието на г-жа Сийка Милева - говорител на главния прокурор, г-н Димитър Петров - ръководител на Специализираната прокуратура, г-н Николай Димитров - наблюдаващ прокурор и Стоян Темелкиев от Главна дирекция за борба с организираната престъпност, изнесоха данни за операцията по неутрализиране на организирана престъпна група, действаща на територията на област Враца.
Припомняме, че на 5 март в 7 часа, антимафиотите са нахлули в жилищата на бизнесмена Иво Борката и адвокат Румяна Тодорова. По-късно ченгетата са атакували офиса на фирмата в района на пл. „Св. Софроний Врачански“ и адвокатската кантора в центъра на града. Логистичната подкрепа е оказвана от местни полицаи, които обаче не са били запознати с конкретните действия на колегите си от столицата.
Разследване на медията ни установи, че акцията всъщност е планирана като противодействие на оплаквания на пострадали от имотни измами. Цялата група е разработвана няколко месеца, при което били събрани доказателства за местни лица, занимаващи се с противозаконна дейност. При обиските вчера, освен много оръжие и патрони, са били намерени и доста нотариални актове на имоти не само във Враца и района, но и от цялата страна.
При акцията са арестувани адвокат Румяна Тодорова, нейната дъщеря Деница и бизнесмена Иво Борката. Заедно с тях е прибран зад решетките и Иван Тодоров. 45-годишният мъж живее в кв. „Бистрец“ и от дълги години се занимава с измами. Безспорно е установено, че лидери на групата са адвокат Тодорова и Иво Борката.
Престъпната група се е занимавала с различен вид измами – настаняване на възрастни хора в старчески домове, уреждане на дипломи от университети, фалшифициране на документи и други. Към момента на четиримата участници в престъпната група е наложена мярка за неотклонение - "задържане под стража".
"Единият участник от групата се преобразявал в различни роли - на студент, директор на старчески дом, преподавател в университет, асистент, прокурор. Участниците в групата казвали на пострадалите лица, че могат да уредят всякакви услуги и съответно искали пари за тези слуги, които никога не извършвали“, заяви прокурор Милева.
При претърсванията в апартаментите на участниците в групата са открити множество печати на всякакви институции, нотариуси и университети, празни бланки за дипломи, множество оръжия и боеприпаси, наркотично вещества готови за разпространение самоделно взривно устройство, съдържащо 400 грама тротил с прикачена към него батерия, магнит и механизъм за активация чрез дистанционно управление. Открита е и цифрова фреза, предназначена за производство на монети от 1 български лев.
09.03.2020, 13:20 часа
9259 2
Коментари

А уж демокрация ?

09.03.2020, 15:57 часа
Да та яд да подхванеш частен бизнес.

митка

09.03.2020, 14:07 часа
Ррррр Тодорова, сладура Борката-Порката, дъщеричката и зетя Ивввввв Тодоров с фалшивата диплома за висшист голямо мазало ще бъде.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha