Кръгът на контактни с коронавируса се разраства, починалата и семейството ѝ били на тържество в Лом

Кръгът на контактни с коронавируса се разраства, починалата и семейството ѝ били на тържество в Лом Кръгът на контактни с коронавируса се разраства, починалата от заразата възрастна жена и семейството ѝ са били на тържество в Лом, научи BulNews.
Съпрузите от село Василовци са заминали при сина си в София на 1 март. Ден преди това са присъствали на честване на кръгла годишнина на брата на 74-годишния мъж, като тържеството е било в Лом. В момента полицията издирва участниците в честването, разпитва ги и заедно със здравните власти ги поставя под домашна карантина.
Има данни, че дъщерята на пострадалото семейство е работила в Италия, но се е завърнала у нас и вероятно е пресъствала на честването. Жената обаче живее в друг регион и кметът на Брусарци няма повече информация.
Общината в Брусарци и Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Монтана предприемат сериозни мерки срещу разпространението на коронавируса в Брусарци.
След като вчера 66-годишна жена от село Василовци в община Брусарци почина от коронавирус в болница "Пирогов" в София, а съпругът й, също заразен с вируса, е в критично състояние, РЗИ-Монтана направи дезинфекция на къщата им в селото и на района около нея.
По заповед на кмета на общината училищата, детските градини, читалищата и пенсионерските клубове в община Брусарци за затворени, като ваканцията е до 16 март, включително. Забранено е провеждането на седмичния пазар в град Брусарци и на пазарите в селата от общината.
Общинската администрация е закупила маски за работещите в местната адмиинстрация и кметствата, за учители в училища и детски градини, за работещи в читалища, пенсионерски клубове и други обществени организации. Закупени са също спирт, гелове за дезинфекция и други медицински материали, обяви кметът на общината Наташа Михайлова.
Областният управител на Монтана Росен Белчев съобщи, че починалата жена, която стана първата жертва на коронавируса у нас, е била трудноподвижна заради претърпяна операция и контактите й с други хора са били ограничени. Съседите на семейството в село Василовци са поставени под домашна карантина и към момента нямат оплаквания, обяви Белчев.
12.03.2020, 16:10 часа
62547 1
Коментари

уйо уйев

12.03.2020, 23:48 часа
Василовци преобладащото население е познайте от кой етнос е и къде другаде освен в Италия да иде
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha