Удължават с 6 месеца срока за издаване на лични документи

Удължават с 6 месеца срока за издаване на лични документи Удължаваме с 6 месеца срока за издаване на лични документи. Удължаваме до края на май срока регистрация на газовите уредби, обяви премиерът Бойко Борисов. От Министерски съвет дадоха подробности за заповедта за въвеждане на мерки против коронавируса.
"Правя следните препоръки - кметовете да бъдат много внимателни със затварянето на пазарите. Второто много важно - от 17 часа днес на тел. 112 може да се задават въпроси за заповедта на Министерство на здравеопазването. 4 души ще седят на телефоните, за да може да се отговаря на хората", обясни още Борисов.
"Трето, тук да слушат собствениците на големи вериги, някои от тях са ги затворили, а пред някои от тях се струпват хора. Установят ли представители на РЗИ струпване на хора на касите, магазините да бъдат затваряни. Ако собственикът не създаде необходимия ред, магазинът ще бъде затворен незабавно. При ресторантите - ако работи кухнята, да е за домовете. Веригите за бързо хранене да работят само за доставки на домовете, а не за консумация в ресторантската част. Колкото повече ограничим движението, толкова по-лесно ще ограничим епидемията", каза още премиерът.
"Надяваме се за двете седмици, които сме се поставили, тези мерки да дадат резултат и да почнем да отпускаме по-широко движение. Това е в зависимост от ситуацията. На тел. 112 за всеки един конкретен случай да има отговор - създайте тази организация", добави Борисов. Той отново повтори, че там, където не се спазва основната цел на заповедта - да не се струпват хора, ще се затварят обектите.
"Лекарствата имат регулация - не може да се допусне спекула. Що се отнася до храни, горива или подобни, ако някой тръгне да спекулира, Горанов има готовност да наложи таван. Разчитам на добросъвестност, но да не разчитаме само на това, МВР и Прокуратурата имат готовност", обясни министър-председателят.
Той апелира за спокойствие и подчерта, че всички по света работят за преодоляване на кризата.
"Да си дадем тези две седмици, ние сме готови във всяка ситуация да реагираме с промени. Наблюдаваме какви мерки взимат другите страни. Подготвяме медицинските сестри, лекари и санитари", заяви премиерът.
14.03.2020, 14:54 часа
1173 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha