Абсурдно! Дневният център за възрастни хора в Хърлец продължава работа, въпреки извънредното положение

Абсурдно! Дневният център за възрастни хора в Хърлец продължава работа, въпреки извънредното положение Абсурдна ситуация се е създала в Хърлец, след като се установи, че Дневният център за възрастни хора продължава да работи въпреки извънредното положение обявено в страната, научи BulNews.
Центърът за пълнолетни хора с увреждания в Хърлец не е преустановил дейността си и днес, 16 март, все още събира възрастни хора от община Козлодуй, въпреки наложените строги мерки за превенция на коронавирус.
На фона на затворените училища, детски градини, търговски обекти и крайните ограничителни мерки и забрани за събиране на хора на едно място, хората от най-рисковата група за заразяване с вируса и днес са транспортирани с микробус на общинската управа до Дневния център.
Сигнал за това са подали живеещи в Хърлец, които изразиха крайно възмущение от това, че общинските служители обикалят магазини, заведения и прочие обекти, а в същото време сами нарушават ограничителните мерки, въведени с извънредното положение в страната.
Управителката на центъра Зорница Симеонова е потвърдила, че работят, с обяснението, че забраната не включвала подобен тип центрове.
„В забраната на министъра никъде не е упоменато, че не мога да работя с хора. Ние сме едно обикновено, държавно предприятие и ако мога да получа такава информация тя трябва да е от Агенция „Социално подпомагане“, Общината също чака такава информация от АСП. Ние не работим с деца. В заповедта на министъра пише „деца“. Всеки момент чакаме разпореждане от Общината и веднага, когато получа такова обаждане, ще преустановим дейността си. Аз вече съм взела съответните мерки на своя глава – от утре спираме работа с потребителите“, заяви управителката на Дневния център Зорница Симеонова.
Тази сутрин в Центъра са били докарани 9 възрастни хора.
16.03.2020, 11:15 часа
1291 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha