Осъдиха на смърт убиец на 19 психично болни

Осъдиха на смърт убиец на 19 психично болни Магистрати от японския град Йокохама постановиха днес смъртна присъда за 30-годишния Сатоши Уемацу, признат за виновен в убийствата на 19 души с ограничени умствени възможности през 2016 г. - едно от най-тежките престъпления в новата история на страната, предаде БТА.
Подсъдимият не отрече да е извършил нападението с хладно оръжие в заведение за хора с душевни недъзи в Сагамихара, западно предградие на Токио, където е работил преди това.
"Няма място за милосърдие", заяви днес съдията Кийоши Аонума.
Адвокатите на Уемацу твърдяха по време на процеса, че довереникът им е невинен, тъй като по време на деянието си е бил "умствено разстроен" след вземане на наркотици. Съдията обаче заяви, че Уемацу е планирал предварително своите действия "с крайно силно намерение да убива" и "не може да се приеме, че е страдал от психични заболявания, свързани с марихуаната".
Според японски медии Уемацу вече е отправил сигнал, че няма да обжалва присъдата.
Нападението в Сагамихара бе извършено през юли 2016 г., когато в заведението там са се намирали 150 пациенти на възраст от 18 до 75 г. Действията на нападателя доведоха до смъртта на 19 души и над 20 бяха ранени. Уемацу заяви като обяснение, че не смята за хора пациентите с ограничени умствени възможности и стремежът му е бил да им спести страданията, напомня ТАСС. Тази липса на разкаяние шокира навремето общественото мнение в Япония, посочва АФП. /
16.03.2020, 14:00 часа
790 1
Коментари

Хахаха

17.03.2020, 13:25 часа
Невинен , защото се надрусал боклукът !!! И адвокатите са друсливци. Планетарни пародии.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha