Главният прокурор иска режим на военно положение

Главният прокурор иска режим на военно положение Законът за извънредното положение вчера е бил актуален, днес не е, а утре ще бъде безсмислен - трябват да се мине в режим на почти военно положени, каза главният прокурор Иван Гешев по време на обсъждането на изцяло новия Закон за мерките за извънредното положение.
„Трябва да се готвим за най.лошото и ако не се случи, толкова по-добре. Времето ни изтича като пясъчен часовник, надявам се да не е изтекло", каза още Гешев.
Той прогнозира, че ще повторим сценария на страните от ЕС. "Ние сме изправени в извънредна ситуация, която ще се превърне едва ли не във военно положение. Надявам се да не съм лош проект. Така че този законопроект вчера вече е бил актуален, към днешна не е,а утре ще е безсмислен.
"Отговорност на държавата е в лицето на НС и изпълнителната власт е да се вземат твърди, адекватни, навременни мерки. Става въпрос тук, сега, веднага, а не утре, ще е късно. Това, което аз смятам и като представител на прокуратурата, че трябва да се вземат много по-радикални мерки за предотвратяване на такива сценарии, които вече се развиват в цяла Европа. Щети ще има. Само че залогът е не икономиката. Тук три дена продължавам да слушам: икономиката, икономиката. Какво е икономиката без хората, без родителите ни. За кого е тази икономика, ако не за хората. Икономика се възстановява, държава се възстановява. Ние сме възстановяли държава след войни, но не и живота на хората. Това, което прокуратурата призовава е да се предприемат радикални решения, колкото и крайни да изглеждат в момента. В момента, в който се обяви извънредно положение, може би бяхме едни от първите в Европа", заяви още Гешев.
"Трябва да се мине, колкото и да звучи крайно според вас - във режим на почти военно положение", допълни още Гешев.
17.03.2020, 16:20 часа
2250 2
Коментари

А сал назе пустиняците одумват, че сме шашкъне

17.03.2020, 19:54 часа
Гешоф, оти са не засилиш повечко и не буанеш таа голема, ръбеста кратуна у некой дувар, ама глей да е от камънье и понеже е бая дебела, като на бик удари я още 2-3 пъти белкем ти доде акъло, барем малко, колко да не ръсиш простотий на всеослушание.

Възмутен

17.03.2020, 16:36 часа
Ей Гешев ака хората почнат да мрат от глад че нямат пари за храна какво положение ще измислиш.Релението е просто нито да влизат нито да излизат хора от държавата без значение гражданството за всички държави а вие ги пуснахте и сега какво
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha