Главният прокурор с апел: По 1000 лв. над заплатата и за служителите на МВР

Главният прокурор с апел: По 1000 лв. над заплатата и за служителите на МВР Главният прокурор Иван Гешев призова държавата да отдели допълнителни възнаграждения и за служителите на МВР, които са на първа линия в битката за ограничаването на заразата, както и на работещите в регионалните здравни инспекции. Само преди дни правителството реши на всеки от здравните работници на първа линия да бъдат изплащани по 1000 лв. допълнително към месечната заплата.
"Призивът ми е да се обединим, да не мислим за това, което ни разделя, а за това, което ни обединява, но и ако държавата си върши работата", заяви Гешев. "Усещам, че има едно забавяне на реакцията на държавните органи, дължащо се на мисъл за политически последствия. Мислете първо за здравето на българите, защото може и да няма политици, които да се избират", припомни главният прокурор.
Гешев апелира и към депутатите да предвидят по-адекватни мерки за разпространяването на фалшиви новини, които всяват паника покрай коронавируса. "Има оразувани вече дела. Текстовете, които регламентират този вид престъпления, са морално остарели, тук е отговорността на НС да променят тези текстове - в посока завишаване на наказателната отговорност. Наказанията в момента са смешни. Битката е за здравето на българските граждани, друга битка няма. Трябва да се насочим към това да намалим щетите", категоричен беше Иван Гешев.
18.03.2020, 09:20 часа
4397 1
Коментари

врачанин

18.03.2020, 10:13 часа
На т@панарите от гей дружинка МВР нито лев.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha