Кметът на Оряхово Росен Добрев предприе сериозни мерки в борбата с коронавируса, вижте какви са те /снимки/

Кметът на Оряхово Росен Добрев предприе сериозни мерки в борбата с коронавируса, вижте какви са те /снимки/ Кметът на община Оряхово Росен Добрев предприе сериозни мерки в борбата с коронавируса, научи агенция BulNews.
Тяхното въвеждане е с цел запазване здравето на гражданите. Мерките са съобразени с препоръките на Националния оперативен щаб и ще са в сила до 29 март.
Вижте какви са те:
1. Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях. На ресторанти и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Всички търговски дейности, неупоменати по-горе, продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.
2. Преустановяват се учебните занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и други) в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации. При възможност се въвежда дистанционна форма на обучение.
3. Преустановяват се посещенията на децата в детските ясли и детските градини.
4. Преустановяват се всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма. Повишаване взискателността при провеждане на санитарно-хигиенните и противоепидемични мероприятия и тези, предвидени за работа при зимни условия в детски и учебни заведения и всички обекти с обществено предназначение - хранителни, комунални, административни, социални и други;
5. С цел запазване здравето на гражданите, в съответствие е препоръките на Националния оперативен щаб за социална дистанция, не се допуска посещението и събирането па повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места, като се преустановява провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (читалища, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПЛ центрове, фитнес-зали и други).
Всякакви групови форми и масово събиране и струпване на хора, на публични места в.ч. по улици, площади, паркове, градини, алеи, детски площадки.
6. Всички работодатели, в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност, да въведат дистанционна форма на работа за служителите си. Когато това е невъзможно, работодателите организират провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в т. ч. филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не допускат служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявалия.
7. Преустановяват се плановите детски и женски консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации.
8. Задължават се управителите на търговски обекти, работещи на територията на общината, да осигуряват достъп на гражданите при спазване на следните изисквания:
- Да се създаде организация при входа на търговския обект, чрез осигуряване на пропускателен режим на всеки посетител. Стриктно да се съблюдават и спазват мерките предвидени от Националния оперативен щаб, като не се допускат в обекта, повече от двама възрастни хора;
- Да се увеличи кратността на дезинфекция на търговските обекти, при засилени санитарно - хигиенни мерки.
- Създаване на организация при обслужване на касите за осигуряване на минимално разстояние между клиентите от два метра.
9. Задължават се фирмите, осигуряващи автобусни и таксиметрови превози, да спазват стриктно инструкциите за санитарно - хигиенни норми и дезинфекция на превозните средства.
10. Използваните биоциди за дезинфекция, да са продуктов тип 1, подгрупа 2, имат разрешение за предоставяне на пазара и в спектъра на действие е посочено и вирусоцидно действие - httpswww.mh.government.bgbgadministrativni- uslugiregistrircgistar-na-biotsidnite-preparati
11. Преустановява се дейността на вендинг машини на територията на община Оряхово, с цел запазване здравето на гражданите.
12. Преустановява се дейността на откритите пазари и тържища.
13. Преустановява се дейността на библиотеките на територията на община Оряхово.
14. Преустановява се ползването на детски и спортни площадки на територията на община Оряхово.
15. Преустановява се дейността на Център за подкрепа на личностно развитие - ОДК JI. Живкова Оряхово.
16. Да се засилят санитарно-хигиенните мерки, от страна на отговорните служители, като се извършва минимум трикратно почистване на подове и повърхности, трикратна дезинфекция в помещенията и редовна аерация на същите.
17. Проветряване на 15 мин. на помещенията и кабинетите на всички обществени сгради и обекти, пряко свързани с обслужване на граждани.
18. Ръководителите на структурните звена, да не допускат болни служители на работа.
19. На ръководствата на всички останали обекти с обществено предназначение, които не попадат в забранителния списък, да спазват стриктно противоепидемичните мерки регламентирани от Министерство на здравеопазването и Националния оперативен щаб.
20. Всички лица за които е определена карантинна изолация, да спазват стриктно разпоредените им мерки.
21. Сформирам екипи от служители на общинска администрация РЗИ Враца, и РУ „Полиция Оряхово, за информиране и създаване на организация за контрол по изпълнението на разпоредeните мерки съгласно Заповед № РД-01-124 13.03.2020 г. на министъра на здравеопазването и в изпълнение на решенията на Общински оперативен щаб за борба с грип, вкл. COV1D-19 и ОРЗ.
22. Сигнали за извършени нарушения по заповедта се подават на следните телефони:
- Районна здравна инспекция Враца - 0879 144 830
- Областен съвет по сигурност - 0884 115 313
- Здравен медиатор - Васил Янев - 0885 046 741
Срокът и обхватът на мерките могат да бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в страната.
 
19.03.2020, 08:30 часа
7899 2
Коментари

николайчо

08.05.2020, 17:42 часа
откакто направи данъците най високи в българия, градоуправителя росенчо големия таен дарител започна големите грижи за хората в общината под формата на забрани със заповеди и глоби,,,копира досущ своя безмозъчен кумир бойко- толупа,,,

ффф

19.03.2020, 13:06 часа
Впечатли ме забраната за моловете и казината, които са визобилие в Оряхово и селата около него ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha