Освободената врачанска юристка Румяна Тодорова проговори: Само трима недоволни клиенти имам!

Освободената врачанска юристка Румяна Тодорова проговори: Само трима недоволни клиенти имам! „Нямам никакво участие в престъпна група! Всичко, което съм правила, съм го правила добросъвестно! За 10 години имам само трима недоволни клиенти!“,  сподели пред "България Днес" освободената от ареста врачанска адвокатка Румяна Тодорова.
Тя е обвинена в измами с дъщеря си Деница, Ивайло Иванов и Иван Тодоров. Във вторник магистратите от апелативния спецсъд пускаха жените - майката срещу 5 000 лева гаранция, а щерката - под домашен арест. Двамата мъже са оставени да търкат нара, понеже имат стари присъди за измами.
Съдиите ни обясниха мотивите си за мерките със степента на участие на всяка от нас, разказа Румяна Тодорова. Заради строгите мерки срещу коронавируса в съда на столичната ул. "Черковна" магистратите привикват страните съвсем за кратко и им изчитат дизпозитива на определението си. Целият документ обещават да изпратят по електронната поща. Макар и да не е наясно с мотивите за решението, адвокат Надя Александрова отбелязва, че обвинената й колежка и щерка й са с чисто съдебно минало.
Двете задържани жени се оплакват и от хронични заболявания. Поради болежките си се притесняват и от плъзналия китайския вирус.
"Скоро Румяна Тодорова ще стане на 60 години, тя е с тежки здравословни проблеми и попада в рисковата група при зараза от коронавируса", изтъква адвокатката й Надя Александрова.
Роднините от фамилия Тодорови успяват да омилостивят съдия Магдалена Лазарова от апелативния спецсъд и колегите й и след близо двуседмичен престой на топло напускат килията. Според разследващите извършваните измами са свързани с уреждане на дипломи за университети, фалшифициране на документи, настаняване на възрастни хора в старчески домове и др. Участниците в групата намирали хора и ги уверявали, че срещу заплащане могат да им уредят всякакви услуги, които така и не извършвали.
Спецоперацията във Враца изненадва сочените за мошеници на 5 март т.г., за което съобщи първо агенция BulNews.  При тараша на апартаментите на задържаните са открити печати на всякакви институции, на нотариуси и университети, празни бланки за дипломи, оръжия, наркотици, както и самоделна бомба с 400 грама тротил, батерия, магнит и механизъм за активация чрез дистанционно, съобщиха от прокуратурата след акцията. Открита е и цифрова фреза за производство на монети от един лев.
Член на бандата изумява криминалистите с многоликите образи, в които се превъплъщава, признават разследващите.
"Единият участник от групата се преобразявал в различни роли - на студент, директор на старчески дом, преподавател в университет, асистент, прокурор. Участниците в групата казвали на пострадалите лица, че могат да уредят всякакви услуги, и съответно искали пари за тези услуги, които никога не извършвали", съобщи след акцията говорителят на главния прокурор Сийка Милева.
Участниците оспорват обвинението, като заявяват, че не са участвали в престъпно сдружение и няма доказателства срещу тях. Арестуваната врачанска юристка определи като "помия" всичко, което е прочела за себе си след арестите.
19.03.2020, 14:14 часа
8936 4
Коментари

Младенова

19.03.2020, 21:22 часа
Боже, какво нахалство!

Гуут морген мутриленд

19.03.2020, 20:23 часа
Битият бит ебанална фраза.....!

mladen sireneto

19.03.2020, 14:46 часа
taaa me precaka pri edna sdelka s mnogo sirene za gyrcia. she i prata mutrite koito rabotat za men.

noragami

19.03.2020, 14:43 часа
Каква адвокатка е тази смрад? Къде завърши? В Монтана ли? Та тя не може да чете и срича!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha