Окончателно: Няма да се налагат запори върху заплати и пенсии

Окончателно: Няма да се налагат запори върху заплати и пенсии Работодателите и органите по назначаване ще могат да принудят работника или служителя да ползва до 1/2 от платения годишен отпуск без неговото съгласие, решиха депутатите на второ четене в Закона за мерките и действията по време на извънредно положение.
Такова беше обявено с решение на НС на 13 март 2020 г.  
Депутатите спориха близо час само за наименованието на Закона.
След като Йордан Цонев от ДПС предложи да се прекратят дебатите народните представители продължиха по законопроекта. Те приеха, че министъра на здравеопазването освен по закона за здравето ще може да въвежда и други временни мерки и ограничения определени в закон.
До отмяна на извънредното положение се спират да текат процесуалните сроковете по съдебни, арбитражни и изпълнителни дела, освен на сроковете по наказателните дела за налагане на мерки за принуда по закона за екстрадация и Европейската заповед за арест.
Депутатите приеха също да не се налага запори на банкови сметки на физически лица, върху трудови възнаграждения и пенсии. Също така спират да текат лихвите по кредитите. 
20.03.2020, 16:10 часа
1545 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha