Въвеждат вечерен час за учениците в Смядово

Въвеждат вечерен час за учениците в Смядово

Въвеждат вечерен час за учениците в Смядово. От 20:00 ч. до 06:00 ч. децата не бива да са на улицата без придружител. Въведена е и пълна дезинфекция на всички автомобили, влизащи в града. 
Ако пътниците в колата не са от града, служители на общинската охрана записват докъде отиват и защо. Това е последната мярка, която е въведена от кризисния щаб в Смядово за справяне с коронавируса.
Въпреки, че градът не е поставен под карантина, движението е слабо. Общинска охрана следи както за спазването на вечерния час за учениците, така и за възрастните хора.
„Там, където видят повече от двама възрастни, където видят ученици  по пейки, по детски площадки, реагират веднага. Искам да благодаря на гражданите, че спазват мерките“, заяви кметът на Смядово Иванка Петрова.
Възрастните хора получават помощ при пазаруване и купуване на лекарства. Строг контрол ще има не само върху местните, но и върху влизащите в града.
От Община Смядово заявиха готовност да предоставят помещение на шуменската болница, което да се ползва за изолатор за лежащо болни. 

21.03.2020, 15:42 часа
658 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha