Медици: Самоизолацията може да е полезна за вас

Медици: Самоизолацията може да е полезна за вас Лекари подготвиха списък с препоръки как човек да си организира времето при самоизолация, за да е от полза за здравето му.
За изграждането на навици са необходими 21 дни. Две седмици са достатъчни, за да приемете като норма грижите за здравето. На първо място, ако се чувствате добре, трябва да включите упражнения в ежедневната си програма. Това е необходимо, за да се поддържа тялото в добра форма и да се подобри кръвообращението.
По време на изолация трябва да се спазват правилата за здравословно хранене и да се откажем от вредните навици.
Изолацията е прекрасна възможност човек да премине към здравословен хранителен режим. Важно е да бъде изключена употребата на алкохол, тъй като той влияе негативно на имунната система.
Самоизолацията е подходяща и за пушачите да се откажат от цигарите – пушачите са подложени на риск от заболявания на белите дробове и трудно ги преодоляват. Освен това пасивното пушене също е опасно, затова не трябва да бъдат подлагани на риск близките вкъщи.
Важно условие за профилактика срещу коронавируса е редовното проветряване на помещенията и забърсване на пода с влажна кърпа.
23.03.2020, 14:21 часа
453 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha