Врачанският съд остави зад решетките рецидивист от село Баница

Врачанският съд остави зад решетките рецидивист от село Баница Днес тричленен състав на Врачанския окръжен съд остави в следствения арест К. Н. от село Баница, научи агенция BulNews. 
Съдът не уважи жалбата на служебния му защитник и потвърди взетата мярка за неотклонение “задържане под стража”, постановена от Районен съд – Враца. К. Н. е обвинен за това, че на 10 март 2020 г., в заведение във Враца, е отнел 9 000 лева от Л. Н. с намерението да ги присвои, като употребил за това сила.
Макар жалбата на защитата да е процесуално допустима, по същество е неоснователна, прецени съдът. Видно от представените по делото доказателства, спрямо К. Н. е повдигнато обвинение за тежко, умишлено престъпление, наказанието за което е от 3 до 10 години “лишаване от свобода”. Дори на този ранен етап от разследването, от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият е съпричастен към това престъпление. “Основната предпоставка, предмет на разглеждане в производството по чл. 64 НПК, а именно предпоставката за наличие на обосновано подозрение за авторството на деянието е била правилно обсъдена и подробно мотивирана от първоинстанционния съд” – се казва в мотивите на Врачанския окръжен съд.
Освен това, макар да няма опасност обвиняемият да се укрие, тъй като има постоянен адрес и до момента не се е укривал от органите на реда, доказателства сочат реална опасност, той да извърши престъпление, в случай на определяне на по-лека мярка. К. Н. е осъждан многократно за тежки умишлени престъпления от общ характер, включително и на наказание "лишаване от свобода". За него има и лоши характеристични данни.
Поради тези причини, съдът не споделя становището на защитата на обвиняемия и намира, че единствената законосъобразна мярка, предвид личността на обвиняемия  и тежестта на повдигнатото му обвинение, е именно мярката "задържане под стража".
23.03.2020, 16:35 часа
1425 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha